Τι να φορέσω πάλι σήμερα;

 Το ερώτημα αυτό αποτελεί καραμέλα στο στόμα όλων μας! Αγόρια και κορίτσια προσπαθούμε να ντυθούμε με έναν τρόπο που να μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι, άνετοι, δυνατοί, ελκυστικοί. Αν και τα ρούχα δε δημιουργούν την προσωπικότητα, εντούτοις μπορούν να την εκφράσουν και να την αναδείξουν, ακόμα και να την υποβιβάσουν. Το ντύσιμο αποτελεί αναμφισβήτητα κομμάτι του εαυτού μας, δομικό συστατικό του προφίλ και της δημόσιας εικόνας μας, η οποία και ασκεί καταλυτική δύναμη στην άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για μας.

Το προσωπικό στυλ στο ντύσιμο αποτελεί ταυτόχρονα ένα μέσω επικοινωνίας με τους άλλους, αλλά και ένα μέσω αυτό-έκφρασης. Αν και η εντύπωση ενός ρούχου λειτουργεί το πολύ για δέκα λεπτά στο μυαλό όσων μας βλέπουν, παρόλα αυτά οι ενδυματολογικές επιλογές μας ασυνείδητα καθρεφτίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο και επηρεάζουν την άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για μας.

Το ντύσιμο αποτελεί ένα μοναδικό και καθημερινό τρόπο έκφρασης του εαυτού μας. Ακόμα κι όταν νομίζουμε πως φοράμε ότι βρούμε μπροστά μας, στην πραγματικότητα φοράμε αυτό που εκφράζει την ψυχική μας κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Κανένα ρούχο πάνω μας δεν είναι τυχαίο. Η επιλογή του οποιουδήποτε ρούχου εκφράζει την ψυχική μας κατάσταση τη στιγμή της επιλογής του, ενώ το ύφος ντυσίματος συνδέεται άμεσα με το στυλ ανθρώπου που είμαστε. Το προσωπικό στυλ στα ρούχα μας εκφράζει και επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα της προσωπικότητας μας. Κάποιες φορές όμως μέσα από λάθος ενδυματολογικές επιλογές προβάλλουμε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε, ίσως κάτι που νομίζουμε ότι είμαστε, ή κάτι που θα θέλαμε να είμαστε.

Το ντύσιμο σίγουρα αποτελεί και το κατεξοχήν μέσο της ερωτικής επικοινωνίας που όλοι συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε τα στοιχεία εκείνα του εαυτού μας που θέλουμε να δείξουμε στους υποψήφιους συντρόφους. Αλλά και το μέσο που αξιοποιούμε για να στείλουμε μηνύματα ανωτερότητας προς τους ανταγωνιστές του ίδιου φύλου.

Εσύ έχεις παρατηρήσει τι χρώμα και τι ύφος έχουν τα ρούχα σου;

Μια πιο προσεκτική ματιά στη ντουλάπα σου θα σε πείσει πως κάθε ρούχο που επιλέγεις έχει πάνω του κάτι από εσένα. Οι ενδυματολογικές σου επιλογές λένε πολλά πράγματα για την προσωπικότητα, το χαρακτήρα, αλλά και τον τρόπο που θέλεις να σε βλέπουν οι άλλοι. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, όταν για παράδειγμα η ντουλάπα σου είναι «κατάμαυρη» τότε σίγουρα δεν είσαι και ο πιο κοινωνικός, προσεγγίσιμος και ανοιχτός τύπος! Αντίθετα όταν κυριαρχούν τα χρώματα σημαίνει ότι είσαι ανοιχτός, κοινωνικός και αισιόδοξος. Όταν πάλι έχεις εμμονή με κάποιο συγκεκριμένο χρώμα αυτό σηματοδοτεί κάτι για σένα το οποίο εξαρτάται από το χρώμα επιλογής. Γενικά τα σκουρόχρωμα ρούχα αν και είναι ρούχα εξουσίας, μυστηρίου και επαγγελματισμού. Στο καθημερινό ντύσιμο δίνουν μια αρνητική αίσθηση, έλλειψη έμπνευσης, ζωντάνιας, δείχνουν θλίψη, ανασφάλεια και επιθετικότητα. Δείχνουν άτομο απρόσιτο, κλεισμένο στον εαυτό του, ανασφαλές και ίσως επιθετικό.

Αντίθετα τα φωτεινά ρούχα έχουν ακριβώς την αντίθετη επίδραση, υποδηλώνουν ζωντάνια, αισιοδοξία, αγνότητα και δίνουν την αίσθηση προσεγγίσιμου και φιλικού ατόμου. Πιο συγκεκριμένα το κόκκινο είναι το χρώμα της δυναμικότητας, του πάθους, της καρδιάς και της υψηλής αυτοεκτίμησης, το γαλάζιο το χρώμα του πνεύματος και του ουρανού, το κίτρινο της ενέργειας και της δημιουργικότητας, το πράσινο της ελπίδας και της ηρεμίας και το μπλε της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης.

Έλεγξε τις ενδυματολογικές επιλογές σου και δες τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα, αλλά και πως βλέπεις το εαυτό σου!

ΣΤΥΛ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ

Αν προτιμάς το απλό, αλλά προσεγμένο ντύσιμο χωρίς ιδιαιτερότητες και εναλλαγές σχεδίων και χρωμάτων, τότε μάλλον είσαι τύπος εσωστρεφής. Σου αρέσει να μην προκαλείς, να μη ξεχωρίζεις, να μη γίνεσαι αντικείμενο σχολιασμού και να ζεις απλά και διακριτικά. Η εικόνα σου είναι αυστηρή, μετρημένη, κάπως απρόσωπη. Δε δίνει πολλές πληροφορίες για σένα και σε αφήνει να ζεις απρόσωπα στην ησυχία σου. Ίσως είσαι και λίγο ντροπαλός/η.

ΣΤΥΛ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ

Αν πάλι είσαι fashionista και σου αρέσει να ντύνεσαι μόνο επιδεικτικά, δείχνοντας και μια αποκλειστική εμμονή με τα ακριβά ρούχα επώνυμων εταιριών, τότε σίγουρα λατρεύεις να ασχολούνται όλοι μαζί σου και να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής. Σου αρέσει να ζεις έντονα και να το δείχνεις. Σε ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων και θέλεις πάντα να ξεχωρίζεις. Η εικόνα σου δείχνει κάποιον που θέλει να είναι και να φαίνεται επιτυχημένος, παρά όμως τη σιγουριά που εμπνέεις, κάπου μέσα σου υπάρχει μια εσωτερική ανασφάλεια. Τα ντύσιμο σου γενικά φανερώνει μια προσωπικότητα υλιστική και μια συμπεριφορά ανασφαλή.

ΣΤΥΛ ΚΟΜΨΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ

Αν σου αρέσει να ντύνεσαι κομψά και σύμφωνα με τις περιστάσεις, τότε έχεις και μια ισορροπημένη προσωπικότητα που ξέρει τι θέλει και που πατάει. Αν προσέχεις την εμφάνιση σου χωρίς υπερβολές και σου αρέσει να προσαρμόζεις την εικόνα σου στο χώρο και στο χρόνο, τότε και οι άλλοι όταν σε βλέπουν με τρόπο πολύ θετικό. Δείχνεις και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Έχεις αυτοπεποίθηση και φαίνεται. Στα μάτια των άλλων δείχνεις πετυχημένος/η, αλλά ταυτόχρονα και ελκυστικός/ή!

ΣΤΥΛ GOFIC

Αν σου αρέσει πάνω σου το gofic στοιχείο, τότε μάλλον είσαι τυπάκι εκκεντρικό και σκοτεινό. Το στυλ σου εκφράζει μελαγχολική διάθεση και έντονη αρνητικότητα. Είσαι στοιχείο αντιδραστικό και ανυπάκουο, σου αρέσει να προκαλείς και με τα ρούχα σου να δείχνεις την οργή και το θυμό σου για τον περιβάλλον και την κοινωνία. Είναι πολύ χρήσιμο για σένα να δουλέψεις με το θυμό σου και να διαχειριστείς αυτά που σε έχουν πληγώσει. Το καλό είναι ότι δε συμβιβάζεσαι !

ΣΤΥΛ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Αν το στυλ σου είναι περιποιημένο και αυστηρά επαγγελματικό, τότε σίγουρα δίνεις την εντύπωση ενός ατόμου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Εμπνέεις σεβασμό και σιγουριά. Αφήνεις μια αίσθηση δυναμισμού και επαγγελματικής επιτυχίας. Αν όμως το ντύσιμο αυτό δε το προσαρμόζεις στις περιστάσεις και την ηλικία σου, τότε σίγουρα δείχνει σα στολή εργασίας και εσύ φαίνεσαι απρόσωπος και απρόσιτος. Εκτός δουλειάς το στυλ αυτό σε κρατά σε απόσταση από τη ζωή και τους ανθρώπους γύρω σου. Καλό είναι να το προσαρμόζεις στις περιστάσεις.

ΣΤΥΛ ΑΠΕΡΙΠΟΙΗΤΟ

Μήπως δε σε νοιάζει καθόλου το θέμα εμφάνιση; Μήπως τα ρούχα σου είναι παλιά, φθαρμένα, τσαλακωμένα, μεγάλα και τελείως απεριποίητα; Μήπως δεν έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου μόνο για την εμφάνιση σου, αλλά και για τη ζωή, τη δουλεία, για το παρόν και το μέλλον σου; Μήπως δε νιώθεις πολύ καλά με τη ζωή και τον εαυτό σου; Οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο στυλ διαλέγουν να δείχνουν παραμελημένοι, θέλοντας να εξωτερικεύσουν την αρνητική τους διάθεση. Πολλές φορές η αμέλεια της εξωτερικής εικόνας μας και της ατομικής καθαριότητας συνδέεται άμεσα συμπτώματα ψυχικής διαταραχής. Κοίταξε το!

Όποια κι αν είναι το στυλ σου καλό είναι να το προσαρμόζεις στον τρόπο που ζεις και σκέπτεσαι! Γιατί πέρα από μία μορφή επικοινωνίας, το ντύσιμο είναι το σύνορο μεταξύ του εαυτού μας και του κόσμου που μας περιβάλλει. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα ένα παραβάν που μας κρύβει και μία οθόνη που μας προβάλλει! Αξιοποίησε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top